Tweede Kamerverkiezingen 2023
AVROTROS

Peter Kee over verkiezingen: ‘De VVD zoekt altijd naar een partij om tweestrijd mee te voeren’

foto: MISCHA!foto: MISCHA!
  1. Nieuwschevron right
  2. Peter Kee over verkiezingen: ‘De VVD zoekt altijd naar een partij om tweestrijd mee te voeren’

Daags voor de verkiezingen vertelt politiek redacteur Peter Kee bij MISCHA! over politiek, vertrouwen en transparantie in de parlementaire verslaggeving. Zijn analyse over de verkiezingen: “De VVD zoekt altijd naar tweestrijd, met wie maakt ze eigenlijk niet uit.”

#364 - Peter Kee: 'Ik ben minder relbelust geworden' - MISCHA!

Volgens Peter Kee richtte de VVD deze campagne haar pijlen ‘zoals gewoonlijk eigenlijk' op Groenlinks/PvdA. Ondanks dat, blijft lijsttrekker Frans Timmermans hoog in de peilingen staan. “Het is een driestrijd geworden.” En wellicht verrassend: niet met NSC van Pieter Omtzigt, maar met de PVV in de top drie.

“Op het eind gebeurt er vaak iets waardoor iedereen daarna zegt: ‘De peilers zaten ernaast.’ Dat is niet per se waar, maar er verschuift gewoon nog veel op het eind”, zegt Kee.

Vertrouwen
Over de vraag of zijn vertrouwen in de politiek minder is geworden, hoeft hij niet lang na te denken. “Toen ik begon in Den Haag, keek ik op tegen Kamerleden. Dat waren mensen die alles wisten van verkeer, van diversiteit, of van die economische nerds. Die mensen zie ik steeds minder. Nu zijn het vooral mensen die veel lawaai maken. In die zin is mijn vertrouwen afgenomen."

#364 - Peter Kee: 'Ik ben minder relbelust geworden' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie