Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Arbeidsmigranten moeten zo snel mogelijk aan een fatsoenlijke woning geholpen worden'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Arbeidsmigranten moeten zo snel mogelijk aan een fatsoenlijke woning geholpen worden'

Vrijwel dagelijks buitelen de nieuwsberichten over personeelstekorten over elkaar heen. Vandaag het nieuws dat ook uitvoeringsorganisaties als het UWV, de Belastingdienst en Dienst Justitiële Inrichtingen veel moeite te hebben om nieuwe arbeidskrachten aan te trekken.

Nederland kampt met ongeveer een half miljoen vacatures. Werkgevers roepen al langer om het aantrekken van meer arbeidsmigranten. Deze groep kan een oplossing zijn voor de personeelstekorten in onder andere de logistiek, tuinbouw, maar ook in de horeca. Alleen het huisvesten van deze arbeidsmigranten is een groot probleem. Niet in de laatste plaats vanwege de krapte op de woningmarkt. Starters, statushouders, iedereen wil voorrang op de woningmarkt. Toch zijn arbeidsmigranten inmiddels onmisbaar voor onze economie.

Daarom bespreken we vandaag de stelling: Arbeidsmigranten moeten zo snel mogelijk aan een fatsoenlijke woning geholpen worden

Ben jij een werkgever die arbeidsmigranten nodig heeft? Heb jij gewerkt als arbeidsmigrant? Of ben jij dringend op zoek naar een woning en maak je je zorgen als er meer kapers op de kust komen?

Laat het ons weten in de community, door te reageren op deze nieuwsbrief of te bellen naar 0800 - 1101.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie