Sport
EONOS

Maikel Zijlaard hoopt in de Rotterdamse Tour te starten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Maikel Zijlaard hoopt in de Rotterdamse Tour te starten

Als het aan Rotterdam ligt komt de Tour de France over 5 jaar opnieuw in de havenstad. Net als in 2010 hoopt Rotterdam in 2023, 2024 of 2025 de 'Grand Depart' te kunnen organiseren. Een wielrenner die daar zeker naar uit kijkt is Maikel Zijlaard. De geboren Rotterdammer van Hagens Berman Axeon hoopt de komende jaren zijn debuut te maken in de Tour de France.

Hoe mooi zou het zijn om in je eigen stad de Tour de France te kunnen rijden? De 19-jarige Maikel Zijlaard durft er stiekem al aan te denken, maar weet ook dat er nog veel voor moet gebeuren. 'Mijn motor moet groter worden, alleen dan kan ik de overstap naar een grotere ploeg maken.'

Maikel Zijlaard hoopt om als Rotterdammer aan de start van de Tour te verschijnen

Acht jaar geleden startte de Tour ook al in Rotterdam. De toen elfjarige Zijlaard was daar zeker bij. "De Tour in mijn eigen stad, dat was vooral heel groots en mooi om bij te kunnen zijn." Als klein jongetje zag hij de renners door Rotterdam rijden en droomde hij al stiekem van een profcarrière "Ik was al met wielrennen bezig en dan is het rijden van de Tour de France het ultieme doel." Zijlaard rijdt op dit moment voor een Amerikaanse opleidingsploeg en wordt klaargestoomd voor een carrière als profwielrenner. Voordat hij aan zijn tweede seizoen bij Hagens Berman Axeon begint rijdt hij begin januari eerst nog de Zesdaagse. En niet zomaar een, hij rijdt de Zesdaagse van Rotterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie