Sport
EONOS

Het olympische liefdesverhaal van Ivo en Christine de Bruin op de bobsleebaan

foto: Pro Shots / SIPA USA
  1. Nieuwschevron right
  2. Het olympische liefdesverhaal van Ivo en Christine de Bruin op de bobsleebaan

Nadat Ivo de Bruin zich als bobsleeër niet wist te kwalificeren voor Sotsji (2014) en PyeongChang (2018) maakte hij als piloot van de tweemansbob én viermansbob in Peking zijn debuut op de Olympische Winterspelen. Daar is hij samen met zijn Canadese vrouw Christine, die voor Canada in de monobob en de tweemansbob zit. Waar Christine al een bronzen medaille veroverde, daar vallen de runs van Ivo vooralsnog tegen.

Reportage bobsleekoppel Ivo en Christine de Bruin - Eline de Zeeuw vanuit Peking

Ivo en Christine de Bruin leerden elkaar kennen op de bobsleebaan en trouwden acht jaar geleden. Nu staan de geliefden voor het eerst samen als atleten op de Olympische Winterspelen. Vier jaar geleden wist Ivo zich niet te kwalificeren voor de Spelen in PyeongChang, maar hij was wel in Zuid-Korea om Christine bij te staan als coach.

Christine behaalde al brons voor Canada in de monobob en steunt haar man langs de bobsleeban tijdens zijn runs van zaterdag en zondag in de viermansbob. "Het is een geweldig gevoel om hier samen te zijn. Eigenlijk verdiende Ivo het al om in Sotsji erbij te zijn", vertelt Christine in gesprek met verslaggever Eline de Zeeuw.

Ondanks alle coronamaatregelen mogen de twee elkaar nog wel blijven zien tijdens de Spelen. "We zitten nu samen in de olympische bubbel en elke dag wordt een PCR-test afgenomen. Op die manier kunnen Ivo en ik gewoon bij elkaar blijven", zei Christine, die zag dat Ivo als piloot van de viermansbob na de eerste en tweede run op zaterdag 25ste staat.

Christine de Bruin won voor Canada de bronzen medaille in de monobob, haar man Ivo blijft ver van medailles vandaan.

Geen jaloezie

De viermansbob van TeamNL komt zondag op de derde run in actie en bij een klassering in de top-20 volgt nog een vierde run. "We hadden op meer gehoopt", geeft Ivo toe na de runs van zaterdag. "Het doel was niet om alleen de Spelen te halen, we willen hier ook zo goed mogelijk presteren. Bij Christine ging het tot nu toe goed, maar wij moeten een stapje erbij zetten."

Dat Christine met een bronzen medaille thuis komt en Ivo een strijd in de achterhoede voert, zorgt niet voor jaloezie tussen de geliefden. "Nee, ik ben super trots op Christine en ben heel blij voor haar. Ze verdiende het ook echt. Wij zullen deze Spelen voor de rest van ons leven koesteren."

Ster advertentie
Ster advertentie