Naar homepage
Sport

Ajax zonder fans naar Chelsea in Champions League

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax zonder fans naar Chelsea in Champions League

Ajax moet het tijdens de uitwedstrijd in de Champions League tegen Chelsea stellen zonder supporters. De Amsterdammers worden bestraft voor ongeregeldheden met de fans tijdens het groepsduel met Valencia.

Voorafgaand aan het duel in Valencia waren er ongeregeldheden voor de hoofdingang en tijdens de wedstrijd zouden de Amsterdamse supporters vernielingen hebben aangericht in het uitvak. Ajax moet één wedstrijd spelen zonder uitsupporters. Ook moet de club een boete van 50.000 euro betalen.

"Wij betreuren dit enorm", zegt Fabian Nagtzaam, directeur van de supportersvereniging van Ajax. "De oplossing is wat ons betreft nooit collectief straffen, maar het individu aanpakken", vervolgt hij.

Tickets al geboekt

Zo'n drieduizend Ajax fans hadden hun reisje naar Londen al geboekt. Nagtzaam denkt dat die supporters gewoon naar Engeland afreizen. "Ook dat is dus niet de oplossing. Die mensen gaan zich in Londen verpozen en daar de wedstrijd kijken. Dan kun je ze beter in een stadion hebben, waar ze sfeer kunnen maken en het gezellig kunnen hebben."

Ster advertentie
Ster advertentie