EONOS

Oranje terug naar de tekentafel

2. Oranje terug naar de tekentafel

Het Nederlands elftal heeft in de oefeninterland tegen Schotland met 2-2 gelijkgespeeld. De wedstrijd werd gespeeld in het Portugese Lagos waar Oranje zich met een trainingskamp voorbereidde op het Europees kampioenschap. Komende zondag volgt nog een oefenwedstrijd tegen de beste voetballers van Georgië. Het EK begint op 11 juni, Nederland speelt haar eerste wedstrijd twee dagen later.

Bondscoach Frank de Boer begon aan het duel met de Schotten met vijf verdedigers waaronder de 19-jarige Ajacied Jurriën Timber als debutant. Het resulteerde in een zwak Oranje dat nauwelijks kansen wist te creëren. Na tien minuten slaagde de tegenstander daar wel in en lag de bal in het Nederlandse doel. Jack Hendry schoot de bal achter doelman Tim Krul. Een opsteker voor de Schotten omdat die een flink aantal spelers in het trainingskamp moesten achter laten vanwege een positieve coronatest van een van hen.

Nederland kwam via Memphis Depay vrij snel weer langszij maar bleef in een te lage versnelling voetballen, een potje zomeravondvoetbal in optima forma. Ook de verwachtte wissels brachten daar geen veranderingen in.

Georginho Wijnaldum en Memphis Depay

Ver in de tweede helft leken de Schotten Frank de Boer en zijn mannen de nekslag toe te dienen. Via Kevin Nisbet kwam Oranje opnieuw op achterstand. Hoewel Nederland veel aan de bal was bleven echt grote kansen uit. Pas op het moment dat men zich leek te verzoenen met een nederlaag zorgde Depay opnieuw voor een gelijke stand. Een vrije trap werd in een keer ingeschoten en zorgde voor wat opluchting. Het echte werk is pas over anderhalve week, dus reden voor paniek is nog niet aanwezig. Maar dat er gesleuteld moet worden aan dit Oranje, dat is wel duidelijk.