EONOS

Ajax imponeert, Real wint

2. Ajax imponeert, Real wint

Ajax zal alles op alles moeten zetten om de kwartfinales te bereiken van de Champions League. In de eigen Johan Cruijff ArenA was Real Madrid met 2-1 te sterk. Toch konden de Amsterdammers met opgeheven hoofd van het veld stappen. Na de matige competitieduels met Feyenoord en Heracles werd er nu eindelijk weer goed gevoetbald.

De hoogtepunten van Ajax - Real Madrid

Dat het bij rust nog 0-0 stond was vooral te danken aan de VAR. De videoscheidsrechter heeft ook in de Champions League zijn intrede gedaan en het eerste echte optreden vond plaats bij de openingstreffer van Ajax. Nicolás Tagliafico kopte raak na een blunder van Real-doelman Thibaut Courtois. Nadat het gejuich was verstomd ging scheidsrechter Damir Skomina naar zijn Tv-scherm om te constateren dat Dusan Tadic hinderlijk buitenspel stond. Daarmee verdween het verdiende doelpunt als sneeuw voor de zon.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd, kreeg Real Madrid meer grip en... de treffer. Vinicius Junior was de Ajax verdediging te snel af en bediende Karim Benzema die feilloos inschoot. Ajax toonde veerkracht en had een kwartier later het antwoord met de gelijkmaker van Hakim Ziyech. In de slotfase grepen de sluwe Madrilenen alsnog de volle winst toen invaller Asensio de winnende treffer binnenschoot.

Over bijna drie weken, op dinsdag 5 maart, volgt de return in het Estadio Santiago Bernabéu. Dan weet Ajax of het succesvolle Champions League-seizoen een vervolg krijgt.