Sport
EONOS

Nederlands Elftal en Louis van Gaal klaar voor Argentinië en Messi

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlands Elftal en Louis van Gaal klaar voor Argentinië en Messi

De spanning stijgt in het kamp van het Nederlands Elftal. De kwartfinale tegen Argentinië lijkt de wedstrijd te zijn waarmee het WK in Qatar een nieuwe start maakt. Maar ook al stijgt de spanning in beide landen bij de fans, de teams zelf laten alleen maar zien hoe goed en ontspannen de sfeer is.

Vooral bondscoach Louis van Gaal kreeg tijdens de gebruikelijke persconferentie de lachers (weer) op zijn hand. Onder meer met een verwijzing naar Memphis Depay die naast hem achter de tafel zat. Het laat niet alleen zien hoe goed de sfeer is in het Oranje-kamp, het toont ook aan hoe Van Gaal zijn stempel drukt op dit toernooi.

Ook de bondscoach vindt dat het WK nu pas echt gaat beginnen voor het Nederlands Elftal. "Argentinië is in mijn ogen een topland, met topvoetballers in hun selectie", aldus Van Gaal. "Ik wil geen afbreuk doen aan de andere landen die wij hebben verslagen. Maar Argentinië en eventueel Brazilië in de volgende ronde zijn toch andere landen."

In Langs de Lijn En Omstreken besprak NOS-commentator Arman Avsaroglu de laatste nieuwtjes rond Oranje. Hoe is het met de fysieke gesteldheid van de internationals, wordt er al getraind op penalty's en hoe gaan de Nederlandse spelers het grote gevaar, Lionel Messi, aanpakken?

De wedstrijd Nederland-Argentinië begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live te beluisteren op NPO Radio 1 in een extra lange uitzending van Langs de Lijn. Die begint om 16.00 uur en besteedt ook aandacht aan de eerste kwartfinale, Kroatië - Brazilië.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie