EONOS

Ajax schakelt AZ uit in bekertoernooi

2. Ajax schakelt AZ uit in bekertoernooi

Ajax heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. AZ werd nipt verslagen, het werd 0-1 voor de Amsterdammers.

Ajax-trainer Erik ten Hag gaf veel basisspelers rust en begon zonder aanvoerder Dusan Tadic, middenvelder Davy Klaassen en aanwinst Sébastien Haller. Beide ploegen creëerden vooral voor rust veel kansen, maar het vizier stond niet op scherp.

Toch kwamen de Amsterdammers in de eerste helft op voorsprong. Zakaria Labyad schoot de bal tegen de touwen, 0-1.

Na rust was Ajax nog twee keer dichtbij een doelpunt. Edson Álvarez en Ryan Gravenberch raakten de lat. Aan de andere kant werd een doelpunt van Myron Boadu afgekeurd wegens hands.

Feyenoord bekert ook verder

Feyenoord plaatste zich woensdagavond ook voor de kwartfinales van het bekertoernooi. De Rotterdammers stelden na een zwakke eerste helft orde op zaken in de tweede helft. Heracles Almelo werd met 3-2 verslagen.

Heerenveen won eerder al van FC Emmen en heeft zich dus ook geplaatst voor het vervolg van de KNVB-beker.