NOS

Hockeyers geven in slotfase voorsprong uit handen tegen Duitsland

2. Hockeyers geven in slotfase voorsprong uit handen tegen Duitsland

De Nederlandse hockeyers hebben op de EK in Amstelveen een zeker lijkende overwinning tegen Duitsland in de slotfase uit handen gegeven. Met nog twee minuten te spelen stond het 2-0 voor Oranje, maar na een groene kaart voor keeper Blaak sloegen de Duitsers toe en werd het nog 2-2.

Na vijf minuten spelen was het al raak, dankzij Seve van Ass, die de bal toegeschoven kreeg uit een strafcorner en de Duitse verdedigers in de luren legde. In het tweede kwart kregen beide ploegen kansen, maar ze wisten niet te scoren. Sander de Wijn schoot in het zijnet en aan de andere kant was doelman Pirmin Blaak wederom een grote sta-in-de-weg voor de Duitsers, waardoor de stand halverwege 1-0 was voor Nederland.

Nederland had in het vervolg van het derde kwart grote moeite de voorsprong te behouden. De Duitsers kregen meerdere strafcorners, maar wisten deze niet te benutten. Na opnieuw een gemiste kans was Oranje vervolgens in de counter wel trefzeker. Thierry Brinkman verdubbelde de voorsprong.

Groene kaart

Een groene kaart voor Blaak bracht Oranje in de laatste minuten echter in grote problemen. De Duitsers kregen een strafbal, die benut werd door Christopher Rühr en na tussenkomst van de scheidsrechter mochten ze ook nog een strafcorner nemen. Lukas Windfeder legde aan en passeerde de ingevallen doelman Maurits Visser.

De ploeg van Max Caldas sluit dinsdagavond de groepsfase van het EK af met een wedstrijd tegen Wales.