Sport
EONOS

Bekerduel Urk-Katwijk op meerdere vlakken beladen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bekerduel Urk-Katwijk op meerdere vlakken beladen

Urk-trainer Gert Jan Karsten zit voor het eerst op de bank na het onverwachte overlijden van zijn zoon in november. Ook kan Urk wraak nemen van Katwijk verloren strijd om de landstitel bij de zaterdagamateurs in 2000.

Op Urk wordt vol spanning uitgekeken naar de bekerwedstrijd van donderdagavond tussen SV Urk en VV Katwijk. Voor veel fans is het een kans op revanche op de pijnlijke nederlaag in de wedstrijd om de landstitel bij de zaterdagamateurs in 2000. En Urk-trainer Gert Jan Karsten zit voor het eerst weer in de dug-out na de dood van zijn zoon in november.

"Hoe dat gaat dat durf ik nu nog niet te zeggen. Het enige dat ik weet is dat afleiding lekker is", zegt hij bij Langs de Lijn En Omstreken over zijn terugkeer langs het veld bij een officiële wedstrijd. Afgelopen weekend was hij er voor het eerst weer bij tijdens een oefenwedstrijd.

Urk wacht emotionele bekeravond

Bij Karsten staat de plaatselijke krant van maandag 28 november op het netvlies gebrand. Achter de foto van het elftal was de foto van zijn zoon Julian op het scorebord geprojecteerd. "Op dat scorebord blijft hij natuurlijk de rest van mijn leven staan. Afgelopen zaterdag heb ik geen enkele keer naar dat bord durven kijken."

Kampioensduel 2000

Voor Klaas Wakker is het bekerduel om een andere reden. Als speler in de gloriejaren van SV Urk rond de eeuwwisseling krijgt hij een bare bijsmaak bij het horen van de naam Katwijk. "Het is toch wel een open wond."

In de kampioenswedstrijd in 2000 kwam Urk 3-1 voor. "Toen braken de rellen hier uit. Supporters van Katwijk kwamen het veld op en bedreigden onze keeper", zegt Wakker.

Het duel werd gestaakt en in de kleedkamer bespraken de spelers van Urk of ze zouden terugkeren op het veld. "Onze keeper stond aardig te shaken. Toen is er min of meer druk op ons uitgeoefend dat we de wedstrijd wel moesten afmaken."

Katwijk kwam terug tot 3-3 en maakte in de blessuretijd de winnende treffer. Dat doelpunt doet nog altijd pijn op Urk, zegt Wakker. "Het zou hartstikke mooi zijn als die rekening vereffend kan worden."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie