Sport
EONOS

Schaatskoppel Jutta Leerdam en Koen Verweij weg bij Reggeborgh: 'Enorm risico'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Schaatskoppel Jutta Leerdam en Koen Verweij weg bij Reggeborgh: 'Enorm risico'

Jutta Leerdam en Koen Verweij gaan op zoek naar een nieuwe schaatsploeg. De onderhandelingen over een nieuw contract bij hun huidige team Reggeborgh zijn op niets uitgelopen. "Een enorm risico", aldus NOS-analist Erben Wennemars in Langs de Lijn En Omstreken.

De 21-jarige Leerdam beleefde afgelopen seizoen haar doorbraak bij Reggeborgh, met twee gouden medailles op de WK afstanden (1.000 meter en teamsprint) en EK-goud op de 1.000 meter. Verweij sloot afgelopen seizoen na een sabbatical aan bij de ploeg van zijn vriendin.

"Reggeborgh had Leerdam heel graag bij het team gehouden, maar de partijen kwamen er in de onderhandelingen helaas niet uit", meldt de ploeg. Voor de 29-jarige Verweij was geen toekomst weggelegd bij Reggeborgh.

Wennemars over vertrek schaatskoppel Leerdam en Verweij bij Reggeborgh

"Jutta is natuurlijk een absolute wereldster", reageert Wennemars in Langs de Lijn En Omstreken. "Ze heeft een geweldig seizoen gehad en is ongelooflijk populair, zeker op Instagram."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Maar nu zonder ploeg zitten, is wel een risico", doelt hij op de coronacrisis. "Ik zie in deze tijd niet heel snel een sponsor instappen in het project Verweij-Leerdam."

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie