Naar homepage
Sport

Kjeld Nuis tot het einde van het seizoen gemotiveerd

foto: ANP Pro Shotsfoto: ANP Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Kjeld Nuis tot het einde van het seizoen gemotiveerd

[NOS] Met twee gouden olympische plakken op zijn nachtkastje is het seizoen van schaatser Kjeld Nuis allang geslaagd. Toch staat er nog één wedstrijd op het programma: de wereldbekerfinale in Minsk. Voor Nuis voelt het een beetje als mosterd na de maaltijd, maar wat betreft motivatie voelt hij zich onvermoeibaar. "Het is heel belangrijk dat ik niet naar de ijsbaan ga om het even af te vinken."

Nuis staat in het wereldbekerklassement van de 1000 meter tweede achter de Noor Havard Lorentzen. Maar Nuis maakt nog kans om de wereldbeker te winnen, maar dan moet hij winnen en Lorentzen moet geen tweede worden. "Ik ga mijn uiterste best doen. Daar haal ik plezier uit en dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste", vertelt Nuis.

De pupil van Jac Orie hoort in de reportage van Steven Dalebout voor het eerst het radioverslag van zijn winnende races in Pyeongchang. Het laat hem de races herbeleven. Tijdens het fragment van de 1000 meter moest Nuis diep zuchten. "De hele week stond in het teken van die rit. Ik had daar voor het eerst het gevoel dat het moest gebeuren. Het was een akelig gevoel. Ik ben zo blij dat ik goed omgegaan ben met de druk."

Sportman

Het wereldkampioenschap sprint noemde Nuis het toetje van het seizoen. Daar hechtte hij waarde aan. Maar wat is de allerlaatste wedstrijd van het seizoen? Hij noemt het een beetje mosterd na de maaltijd. "Ik ben te veel sportman om een wedstrijd af te zeggen. Ik kan het opbrengen om naar Minsk af te reizen. Het maakt of breekt mijn seizoen niet meer, dat is wel lekker."

Ster advertentie
Ster advertentie