Naar homepage
Sport

Bij gebrek aan wedstrijden dagen atleten elkaar uit op Papendal
NOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bij gebrek aan wedstrijden dagen atleten elkaar uit op Papendal

Eigenlijk had een aantal atleten nu in Japan moeten zitten voor de Olympische Spelen. Maar het werd Papendal. De Atletiekunie organiseerde daar een weekend vol testwedstrijden.

Zodat er voor de atleten nog iets is om voor te strijden, en zodat ze zich weer eens met de binnenlandse concurrentie kunnen meten. En dat is voor zowel de wereldtop als aanstormend talent behoorlijk belangrijk, weten de hordelopers.

"Het is heel fijn dat we dit doen, nu al een paar keer achter elkaar", zegt Nadine Visser, die tot de wereldtop behoort bij het hordelopen. "Het is lekker om dingen te kunnen verbeteren voor volgend seizoen, als we hopelijk wel naar Tokio gaan."

Zoe Sedney is een van aanstormende talent in het hordelopen. Voor haar is het prettig dat ze veel met Visser kan trainen. "Zeker de laatste tijd starten we veel samen, daar hebben we allebei heel veel aan."

Voor Sedney biedt het uitstellen van de Olympische Spelen kansen. Zij hoopt dat ze zich alsnog voor de Spelen kan plaatsen. "Ik hoop dat ik volgend jaar in de buurt kom van de 13-laag en dan via de ranking naar de Spelen mag gaan."

Een reportage van Eline de Zeeuw

Ster advertentie
Ster advertentie