Sport

Doelpuntenmachines, afwezigen en oud-winnaars: wie haalt de halve finale van de Champions League?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Doelpuntenmachines, afwezigen en oud-winnaars: wie haalt de halve finale van de Champions League?

Nog acht ploegen jagen op winst in de Champions League. Twee van hen, Barcelona en Bayern München, wonnen vijf keer de 'cup met de grote oren', de overige ploegen zijn nog zonder eindzege in het prestigieuze toernooi. Volg op NPO Radio 1 live of de Champions League voor het eerst sinds 2012 een nieuwe winnaar krijgt.

Donderdag staat de strijd der nummers drie op het programma. RB Leipzig, als derde geëindigd in de Duitse Bundesliga, neemt het op tegen Atlético Madrid, dat achter Real Madrid en Barcelona eindigde in Spanje.

Twee spelers van Atlético werden vooraf positief getest op corona, en zijn niet afgereisd naar Lissabon, waar de wedstrijd gespeeld gaat worden. Ondertussen heeft Timo Werner, de topscorer van RB Leipzig, laten weten niet te willen spelen voor de Duitsers. Hij heeft vorige maand zijn transfer naar Chelsea afgerond, en verblijft bij zijn nieuwe club in Londen.

De kwartfinales van de Champions League

Woensdag, 21.00 uur: Atalanta Bergamo - Paris Saint-Germain
Donderdag, 21.00 uur: RB Leipzig - Atlético Madrid
Vrijdag, 21.00 uur: Barcelona - Bayern München
Zaterdag, 21.00 uur: Manchester City - Olympique Lyon

Clash der winnaars

De enige overgebleven ploegen die ooit eerder de Champions League wisten te winnen, nemen het vrijdagavond direct tegen elkaar op. Barcelona en Bayern München wonnen beide vijf keer, maar voor een van beide zal de race naar nummer zes deze week eindigen.

Bayern is volgens velen de absolute topfavoriet voor de Champions League dit jaar. Na de aanstelling van Hansi Flick is de Duitse doelpuntenmachine gaan draaien. Onder leiding van topschutter Robbert Lewandowski lijkt Bayern niet meer te stoppen.

Manchester City - Lyon

De laatste kwartfinale van dit seizoen zal gaan tussen Manchester City en Olympique Lyon. City zal onder Guardiola de Champions League willen, of misschien wel moeten, winnen om het seizoen succesvol af te sluiten.

Lyon, daarentegen, kan met alle remmen los spelen tegen de ploeg uit Manchester. Onder aanvoering van Memphis Depay schakelde de Fransen afgelopen week Juventus uit, met het ontslag van de Italiaanse coach Mauricio Sarri tot gevolg.

Atalanta - PSG

Het, door corona gedwongen, aangepaste speelschema kan nieuwe kansen bieden voor de overgebleven underdogs in de competitie. Zo speelt woensdag de favoriet van menig neutrale kijker, het kleine Atalanta Bergamo, in één wedstrijd tegen het financieel sterke Paris Saint-Germain.

Beide ploegen zijn dit seizoen absolute doelpuntenmachines. Atalanta scoorde 115 goals in 47 wedstrijden, PSG maakte er 131 in 46. Alles lijkt erop te wijzen dat deze directe confrontatie voor een plek in de halve finale een waar voetbalfestijn kan worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voor iedere ploeg is de Champions League-winst slechts drie wedstrijden verwijderd, en dus binnen handbereik. Welke ploegen zijn uitgeput na het rappe einde van hun competitie? En wie is er juist volledig op elkaar ingespeeld en warmgedraaid? Je hoort het deze week live op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie