Sport
EONOS

Tafeltennisster en kersverse moeder Britt Eerland wil naar de Spelen: 'Nu kan het nog'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Tafeltennisster en kersverse moeder Britt Eerland wil naar de Spelen: 'Nu kan het nog'

In de studio van Langs de Lijn en Omstreken vertelt tafeltennisster Britt Eerland over haar hectische jaar. Ze werd moeder, ging weer studeren en dat alles met het doel om ook zo snel mogelijk weer terug te komen als topsportster. "Ik heb het tafeltennissen wel gemist zeg", vertelt ze lachend.

Tafeltennisster en kersverse moeder Britt Eerland wil naar de Spelen: “Nu kan het nog”

Video niet beschikbaar

Het moederschap met topsport combineren geeft uitdagingen. "Ik had wel verwacht dat er meer steun zou zijn. Volgens mij zijn ze daar wel mee bezig." Eerland miste bijvoorbeeld zwangerschapsbegeleiding gefocust op haar sport en financiële ondersteuning. "En nu moet ik weer terugkomen, ook dat is soms best lastig."

Haar familie is een grote steun voor Eerland. "Daar ben ik heel blij mee." Haar oma Sjaan Zwamborn is mee naar de radiostudio gekomen. "Onze band is heel hecht. Britt is speciaal", vertelt zij trots. Zwamborn is erg betrokken bij de carrière van haar kleindochter. "Ik kijk alles op YouTube." Eerland: "Dan zit zij echt te stressen achter dat scherm."

Het grote doel voor Eerland zijn de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar, dan hoopt ze voor de derde keer mee te doen. "Nu kan het nog. Als ik nog langer wacht, wordt het steeds lastiger." Haar oma wil graag mee, maar: "Heb je die hotelprijzen in Parijs gezien?"

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie