Sport
EONOS

Lycurgus verliest Europees duel na maanden rust: 'Vergeten onszelf te belonen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lycurgus verliest Europees duel na maanden rust: 'Vergeten onszelf te belonen'

Na twee maanden zonder officiële wedstrijd kwamen de volleyballers van Lycurgus woensdag weer eens in actie. Niet in Nederland, maar in Rusland. In Moskou speelden de Groningers een wedstrijd in de CEV Cup, het tweede Europese niveau.

Geen smashes, blocks of lange rally's, het was voor de volleyballers van Lycurgus afzien de laatste tijd. Door corona ligt de Nederlandse competitie stil. En daarom waren de spelers van Lycurgus extra blij dat ze weer eens in actie mochten komen. Dat vertelt Dennis Borst, speler van Lycurgus, in Langs de Lijn En Omstreken. "Heerlijk!"

Het Roemeense Arcada Galati was de tegenstander in de achtste finale van de CEV Cup. De Groningers maakten er een spannende wedstrijd van, al begonnen ze niet goed. De eerste twee sets werden verloren. Daarna rechtte de ploeg van trainer Arjan Taaij de rug en won het twee sets.

In de beslissende vijfde set ging het uiteindelijk mis. Dardoor is Lycurgus uitgeschakeld op Europees niveau. En daar baalt Borst flink van. "Ontzettend zonde, je vergeet jezelf te belonen."

Volgens Borst heeft het verlies vooral te maken met het feit dat Lycurgus de afgelopen twee maanden geen wedstrijden speelde. "Het ritme zit nog niet in het team." De tegenstander Arcada Galati kon daarentegen in eigen land wel gewoon competitiewedstrijden spelen.

Lycurgus verliest Europees duel na maanden rust: 'Vergeten onszelf te belonen'

Bubbel

De spelers van Lycurgus zaten in Moskou in een zogenaamde bubbel. Al zijn de regels in Rusland wel anders dan in Nederland, erkent Borst. Hij vertelt dat er in het hotel een bordje hangt waarop staat dat er maar twee mensen tegelijk in de lift mogen staan. Maar de Russen houden zich daar niet aan. "Als wij met z'n tweeën in een lift staan, dan komen er zo nog drie anderen bij."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie