Sport
EONOS

Waarom Tom Dumoulin naar de Spelen mag

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom Tom Dumoulin naar de Spelen mag

Tom Dumoulin parkeerde de wedstrijdfiets een aantal maanden om na te gaan of hij wel als profrenner door wilde. Dat wilde hij en hij mag naar de Spelen.

Bondscoach Koos Moerenhout selecteerde hem voor de wegwedstrijd en de tijdrit. "Het is een sublieme tijdrijder, zilver op de Spelen en een wereldtitel. Zo iemand wil je graag mee hebben", legt bondscoach Koos Moerenhout uit.

Moerenhout hield de afgelopen maanden contact met Dumoulin."Hij begon steeds vaker weer met passie over wielrennen te spreken", vertelt hij. "Het is ook niet zo dat Tom in een hutje op de hei is gaan zitten. Hij heeft wel getraind, iets minder met een plan dan dat 'ie gewend is, maar hij is niet uit vorm. En er is nog tijd om om te schakelen tot topvorm", aldus Moerenhout.

Moerenhout: Dumoulin is sublieme klasse

Naast Dumoulin gaan ook Kelderman, Van Baarle en Mollema én baanwielrenner Yoeri Havik naar de Spelen. Havik is een baanwielrenner en gaat in plaats van een wegrenner. Dat is een keuze van de KNWU. "Havik gaat ondersteunend rijden, we denken dat hij daar kan bijdragen. Hij is een volwaardig lid van de ploeg, we verwachten niet dat hij de finale gaat rijden. Met zijn ervaring en mogelijkheden kan hij wel aan de ploeg bijdragen."

Maar de keuze gaat ten koste van een wegrenner. "Ik had liever een vijfde wegrenner mee gehad, het bestuur heeft anders besloten ten faveure van de baanploeg. Dan moet je dat zo goed mogelijk invullen en dat kan met Yoeri."

Ster advertentie
Ster advertentie