Sport
MAX

Carl Verheijen: 'Hoop dat Nederland Olympische Zomerspelen wil organiseren'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Carl Verheijen: 'Hoop dat Nederland Olympische Zomerspelen wil organiseren'

Oud-schaatser Carl Verheijen is bij de komende Olympische Winterspelen van februari de Chef de Mission van de Nederlandse ploeg. Hij hoopt dat Nederland de Spelen ooit zelf wil organiseren, maar dan niet de Winterspelen maar de Zomerspelen.

Dat zei Verheijen zondag bij De Perstribune van MAX. "Het gaat over hoe een land erachter staat in plaats van dat de brootste buidel bepaalt waar de Spelen heen gaan. Tegenwoordig moet je ook kijken wat sport kan toevoegen aan de samenleving." Verheijen denkt en hoopt dat Nederland dat wil en kan doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Chef de Mission

Verheijen bereidt de Nederlandse equipe nu voor op de Winterspelen in Beijing. "Het gaat nu onder meer over zicht op de venues krijgen", legt hij uit. Ook kijkt Verheijen naar het logistieke plaatje van de Spelen. Zo zullen er nog veel coronamaatregelen zijn. "Je moet bepaalde routes in kaart brengen en kijken in hoeverre je je daar vrij kunt bewegen. De eerste draaiboeken volgen komende week."

Wereldrecord 10 kilometer

Carl Verheijen won tweemaal brons op de Olympische Spelen. Hij stond vaak in de schaduw van grote schaatsers als Chad Hedrick en de jonge opkomende Sven Kramer. Toch beleefde hij in 2005 zijn grote moment door een wereldrecord te rijden in Thialf in Heerenveen. Daar ging nogal wat strijd aan vooraf. "Ik reed een 3 kilometer die ik verloor van Eskil Ervik. De week erna reed Chad Hedrick een wereldrecord waardoor ik tweede werd en de week daarna lag ik twaalf ronden voor Sven Kramer, maar won hij toch en kreeg hij het wereldrecord op zijn naam." Uiteindelijk sloeg Verheijen toe op de 10 kilometer in Thialf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Perstribune: Carl Verheijen

Ster advertentie
Ster advertentie