Sport
NOS

Sagan wint Parijs-Roubaix in regenboogtrui

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sagan wint Parijs-Roubaix in regenboogtrui

Peter Sagan heeft zondag voor het eerst in zijn carrière Parijs-Roubaix gewonnen. De wereldkampioen rekende op de wielerbaan in Roubaix af met zijn moedige medevluchter Silvan Dillier. Niki Terpstra eindigde als derde.

Sagan reed met nog iets meer dan vijftig kilometer in één ruk naar de restanten van een vroege kopgroep toe. De 27-jarige Dillier kon als enige in het wiel van de één jaar oudere Slowaak blijven op de vele kasseistroken, maar de Zwitser was na ruim tweehonderd kilometer in de aanval kansloos in het sprintje op de velodroom.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terpstra, een week geleden glorieus winnaar van de Ronde van Vlaanderen, toonde wederom zijn goede benen, maar zat enigszins gevangen in de achtervolging op Sagan. Hij soleerde in de slotfase nog wel naar de derde plaats, op 57 seconden van de winnaar. Greg Van Avermaet, de winnaar van vorig jaar, werd vierde, terwijl Jasper Stuyven als vijfde eindigde.

Voor Sagan is het zijn tweede zege in een van de vijf 'monumenten' op de wielerkalender. De kopman van Bora-hansgrohe, die tot zondag een zesde plaats als beste resultaat had staan in Parijs-Roubaix, won in 2016 de Ronde van Vlaanderen. Hij is de zesde renner en de eerste sinds Bernard Hinault in 1981 die de 'Hel van het Noorden' wint in de regenboogtrui.

Schrik om Goolaerts

Michael Goolaerts @SNIPERCYCLING

De 116e editie van Parijs-Roubaix werd overschaduwd door het ernstige nieuws over Michael Goolaerts. De 23-jarige Belg ging met nog zo'n 150 kilometer te gaan naar de grond omdat hij getroffen werd door een hartstilstand.

De renner van de procontinentale formatie Veranda's Willems-Crelan werd ter plekke gereanimeerd en per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis in Lille. Daar overleed hij om 22.40 uur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie