Sport
NOS

Alberto Bettiol verrassende winnaar Ronde van Vlaanderen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Alberto Bettiol verrassende winnaar Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen heeft een historische editie achter de rug. Outsider Alberto Bettiol (EF Education First) liet een knappe solo zien, na uitstekend werk van teamgenoten Sep Vanmarcke en Sebastian Langeveld. Mathieu van der Poel was op plek vier de beste Nederlander.

Het is de eerste overwinning in de carrière van de 25-jarige Italiaan, die twee jaar geleden als 24ste eindigde in de Ronde. De winnaar van vorig jaar, Niki Terpstra, was al vroeg uitgeschakeld. De Nederlander kwam ten val en kon de wedstrijd niet voortzetten. Ook Parijs-Roubaix van volgende week mag hij uit zijn hoofd zetten.

Mathieu van der Poel kwam met veel vertrouwen naar Vlaanderen, na zijn zege van afgelopen woensdag in Dwars door Vlaanderen. Ook deze Nederlander kwam ongelukkig ten val, maar meldde zich even later weer in de spits van de koers.

Er ontstond een kopgroepje met daarin Dylan van Baarle (Sky), Sep Vanmarcke (EF Education First) en Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step). Toen de drie werden teruggepakt, ging Bettiol - ploegmaat van Vanmarcke - er vandoor. Het peloton zag hem niet meer terug. Asgreen sprong weg en reed naar de zilveren medaille. Alexander Kristoff, winnaar van Gent-Wevelgem, sprintte het snelst en eindigde daardoor op de derde plaats. Van der Poel werd vierde.

Bij de vrouwen ging de overwinning ook naar een Italiaanse. Marta Bastianelli sprintte sneller dan Annemiek van Vleuten.

Finishverslag Ronde van Vlaanderen.mp3

Ster advertentie
Ster advertentie