Sport
EONOS

'United moet opnieuw beginnen, Ten Hag is daar uitstekende manager voor'

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. 'United moet opnieuw beginnen, Ten Hag is daar uitstekende manager voor'

Hij is eigenlijk wel trots, Raimond van der Gouw. Jarenlang was hij reservekeeper bij Manchester United, een van 's werelds grootste clubs. Nu ziet de Tukker hoe een streekgenoot de nieuwe, grote man wordt daar: Erik ten Hag.

De laatste landstitel is alweer negen jaar geleden en Manchester United staat momenteel op een teleurstellende zesde plaats in de Premier League. Het gaat niet goed met de 'Mancunians'.

Toch is het geen slecht instapmoment voor Ten Hag, denkt Van der Gouw. "Zo vaak krijg je niet de kans om trainer te worden van United. Ze moeten opnieuw beginnen en ik denk dat Erik daar een uitstekende manager voor is."

Video niet beschikbaar

"De fans willen graag aanvallend voetbal zien. Een echt team, dat ervoor knokt. Als Erik dat voor elkaar krijgt, zoals hij dat bij Ajax doet, kan er iets moois ontstaan."

Dat Ten Hag nog wel een cursus Engels kan gebruiken, maakt volgens Van der Gouw niet uit. "Het is makkelijk voor de media als je goed Engels praat, maar je moet het niet overdrijven. Het belangrijkste is dat hij het kan overbrengen op zijn spelers."

Ster advertentie
Ster advertentie