Sport
EONOS

Beste turnster aller tijden Biles blijft grenzen verleggen

foto: Proshotsfoto: Proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Beste turnster aller tijden Biles blijft grenzen verleggen

Eén Nederlandse turnster komt er nog in actie tijdens de komende vijf finaledagen op het WK turnen. Naomi Visser zal morgen een bijrol vervullen in de meerkampfinale. De blikken zullen komende dagen vooral gericht zijn op een Amerikaanse van 1 meter 42. Klein van stuk, groots in daden. Simone Biles beheerst al jaren het vrouwenturnen. Extra bijzonder: ze blijft zich door-ontwikkelen.

Vooral Biles' noviteit op het onderdeel vloer is indrukwekkend: een dubbele salto achterover gehurkt waarbij ze zo hoog komt dat ze ook nog tijd heeft om drie schroeven te maken, de zogenoemde triple-double.

In de turnsport worden elementen gerangschikt op moeilijkheid met letters: van A (het makkelijkst) tot I (het moeilijkst). Voor de triple-double van Biles heeft de internationale turnbond zelfs een nieuwe categorie voor vrouwen in het leven moeten roepen. De letter J toont aan dat het nieuwe element van Biles nog moeilijker dan het moeilijkste is.

Ook de Nederlandse turnsters zijn onder de indruk van Biles. Dat blijkt uit de reportage van verslaggever Edwin Cornelissen.

{quoteaudiofile audio="62188" author="Langs de Lijn En Omstreken" caption="Simone Biles blijft haar grenzen verleggen" }
Ster advertentie
Ster advertentie