Sport
NOS

Luister de Champions League-wedstrijd tussen Liverpool en Ajax live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister de Champions League-wedstrijd tussen Liverpool en Ajax live op NPO Radio 1

Ajax staat vandaag in de Champions League tegenover de Engelse kampioen Liverpool. Het is slechts de tweede keer in de geschiedenis dat de Amsterdammers aantreden in de stad van de Beatles. De koppositie in groep D staat vanavond op het spel. De wedstrijd is in zijn geheel te volgen bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1.

Liverpool speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen Brighton, en verloor ook nog eens ervaren rot James Milner. Tot grote frustratie van manager Jürgen Klopp. De Duitser heeft enorme personele problemen in de verdediging, en moet gelegenheidsrechtsback Milner ook nog eens missen.

Naast Milner zijn ook Alexander-Arnold, Van Dijk, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Keita, Shaqiri, Thiago en keeper Alisson Becker afwezig. Die laatste is een verrassing, in zijn plaats speelt derde doelman Kelleher.

Ajax

Bij de Amsterdammers zijn juist eigenlijk alle personele problemen opgelost. Waar Daley Blind afgelopen weekend nog afwezig was in Emmen, en Gravenberch en Mazraoui met pijntjes werden gewisseld, is iedereen vanavond beschikbaar. Alleen de in de return geblesseerd geraakte Mohammed Kudus is afwezig.

Verrassend genoeg is er een basisplaats voor verdedigende middenvelder Edson Alvarez, dat gaat ten koste van Zakaria Labyad. Voorin is Traoré gepasseerd, op zijn plaats staat Dusan Tadic, geflankeerd door Brazilianen David Neres en Antony.

De wedstrijd Liverpool - Ajax in de Champions League is vanaf 21.00 uur live te volgen bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie