Sport

Zesde etappe in de Tour: Vesoul - Troyes

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zesde etappe in de Tour: Vesoul - Troyes

De zesde etappe is één van de langste tijdens de Tour de France van 2017. In 216 kilometer koersen de wielrenners van Vesoul naar Troyes. De sprinters maken tijdens deze etappe het meeste kans op een etappe-overwinning.

De start- en finishplaats liggen hemelsbreed bijna 200 kilometer elkaar, de etappe is dus redelijke recht-toe-recht-aan.

Troyes is de geboortestad van de wielrennende broers Jérôme, Régis, Pascal en François Simon. De eerste drie wonnen allemaal een etappe in de Tour de France.

Bekijk ook: Tourcolumn: Hoe Brel het stadje Vesoul bezong

Het parcours voert over het Plateau de Langres. Bij de eerste kilometers glooien de wegen nog, daarna wordt de weg steeds vlakker. Het perfecte terrein om een kopgroep in de lurven te grijpen. Op de brede boulevards van Troyes zal het woord ongetwijfeld aan de sprinters zijn.

Profiel van deze etappe.

De 6e etappe van de Tour de France 2017 start om 12.25 uur en de verwachte aankomst is rond 17.33 uur.

Finish-alert

Niets missen van de slotkilometers van deze etappe? Zet de finish-alert aan!

Gisteren in de Tour de France

Fabio Aru heeft de eerste bergrit van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Italiaanse kampioen sprong op ruim twee kilometer van de meet de weg uit het peloton en kwam juichend over de streep op La Planche des Belles Filles.

Chris Froome neemt de gele trui over van zijn ploeggenoot Geraint Thomas, die in de laatste kilometer wegzakte uit de groep der favorieten.

Lees meer: Aru pakt eerste bergrit in de Tour, Froome neemt gele trui over

Tip ons jouw ultieme Tour-plaat

Helemaal in de Tour de France sfeer komen? Luister gratis naar de NPO Radio 1 Tour Top 100 via Spotify. Op dit moment ziet de lijst er zo uit:

{iframe "https://open.spotify.com/embed/user/nporadio1/playlist/3eGaeEo6rRsV3iCdxHWqLc" height="600" }

Staat jouw ultieme Tour de France liedje er nog niet tussen? Mail de titel en artiest van jouw plaat dan naar tourtop100@radio1.nl, of gebruik onderstaand contactformulier.

Onder de deelnemers verloten we vijf exemplaren van Tourflits van Jairo van Lunteren en Hans Hogendoorn, een boek over de wielergeschiedenis van de Tour de France en het radioprogramma Radio Tour de France.

{rsform 8}

Ster advertentie
Ster advertentie