Sport
EONOS

La Vuelta Holanda moet even slikken

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. La Vuelta Holanda moet even slikken

Het had een wielerfeestje moeten worden. Op 14 augustus zou de Ronde van Spanje in Utrecht starten en dan zouden er nog twee etappes door Nederland gereden worden. Maar de internationale wielerunie (UCI) gooide roet in het eten. De Ronde van Frankrijk is verschoven naar eind augustus en daarom is de Vuelta pas in november aan de beurt.

{audiofile audio="62438" caption="Veel onduidelijk over Vuelta-start" }

Door de coronacrisis ligt de sportwereld al lange tijd stil en de vooruitzichten wijzen er niet op dat dit snel gaat veranderen. Het professionele wielrennen zal pas in augustus weer gaan beginnen: eind augustus de Tour de France, een maand later de wereldkampioenschappen in Zwitserland en in oktober de Ronde van Italië.

Daardoor is er pas in november ruimte voor de Ronde van Spanje. Een periode die normaal gesproken nog best wel lekker fietsweer oplevert in Spanje, maar de start zal in Utrecht zijn en daar zal het wel wat frisser zijn.

Extra obstakels

Organisator Martijn van Hulsteijn van La Vuelta Holanda voorziet ook nog andere obstakels. "Als we weten op welke datum de Vuelta gepland gaat worden gaan we die datum onderzoeken op haalbaarheid", zei hij in Langs de Lijn En Omstreken.

"Dan moet u denken aan aspecten als: de beschikbaarheid van de start-finishlocatie en de beschikbaarheid van de provinciale en lokale wegen om die koers overheen te leiden. Wegen worden nog wel eens onderhouden in verschillende seizoenen en het kan zijn dat wegen waarover wij het parcours hadden lopen, dat daar net onderhoud gepland staat."

Lichtpuntje is in ieder geval de zekerheid dat de Vuelta dit jaar gereden zal worden. Maar of ze ook door Nederland gaat kan Van Hulsteijn nog niet beloven. "Ik sluit momenteel niets uit, maar het is in ieder geval niet het scenario dat wij onderzoeken."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.


Ster advertentie
Ster advertentie