Sport
EONOS

Sportforum: 'De prestatie is zo uitzonderlijk, dan mogen er ook uitzonderlijke maatregelen genomen worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: 'De prestatie is zo uitzonderlijk, dan mogen er ook uitzonderlijke maatregelen genomen worden'

Goed nieuws voor de Nederlandse handbalvrouwen. Aanstaande woensdag maken ze alsnog kans om Sportploeg van het Jaar te worden. Toch was in het Sportforum van Langs de Lijn en Omstreken niet iedereen het erover eens dat we überhaupt nog door moeten gaan met deze sportverkiezing.

In het Sportforum was iedereen het er wel over eens. De handbalvrouwen horen genomineerd te zijn. Jeroen Stekelenburg (NOS) geeft aan dat het goed is dat de sportverkiezing serieus genomen wordt. "Gisteren zijn de handbaldames wereldkampioen geworden. Toen is de vraag herrezen of ze niet alsnog toegevoegd moeten worden."

"Natuurlijk is het gek om tijdens het spel de spelregels te veranderen", voegt Stekelenburg toe. "De prestatie is zo uitzonderlijk, dan mogen er ook uitzonderlijke maatregelen genomen worden."

Jeroen Stekelenburg: "Natuurlijk is het gek om tijdens het spel de spelregels te veranderen."

Voorlopig is het een uitzondering en wordt er alleen dit jaar van de regels afgeweken, maar volgens Stekelenburg moet dit vanaf nu elk jaar op deze manier gaan. "Het lijkt mij raar als ze het niet van gala tot gala gaan tellen."

Thijs Zonneveld (AD) was het er niet mee eens. "Moeten we niet de verkiezing afschaffen?" Vroeg hij zich af. "Laten we niet doen of er objectieve regels voor zoiets zijn." Tijdens het Sportforum waren Stekelenburg en Zonneveld het duidelijk met elkaar oneens. Volgens Zonneveld moeten ze er maar mee stoppen. Stekelenburg vindt het Sportgala juist een mooie manier om de sporters te eren. "Natuurlijk is het appels met peren vergelijken, maar dat is één keer per jaar toch ook prima. Ik snap niet dat mensen erover klagen."

Luister hier de podcast van deze uitzending.

Ster advertentie
Ster advertentie