Sport
NOS

Dylan Groenewegen winnaar derde etappe Tour de France

foto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Dylan Groenewegen winnaar derde etappe Tour de France

Dylan Groenewegen volgt het voorbeeld van Fabio Jakobsen van gisteren. De Amsterdammer wint de derde rit van de Tour de France op Deens grondgebied in de massasprint.

Voorafgaand aan de eindsprint was er niet zoveel spektakel in de rit van Vejle naar Sønderborg. Magnus Cort was de enige die voor het peloton uit reed. De Deen deed dat om de bergtrui te verdedigen en de bergpunten te pakken. Ruim voor het einde werd hij teruggehaald.

Op vijf kilometer voor de finish gingen enkele renners tegen de grond. Belangrijke sprinters waren daar niet bij. Wout van Aert leek voor de derde dag op rij kans te maken op de zege; hij werd al twee keer tweede. De leider in het algemeen klassement werd enkel voorbij gereden door Groenewegen (BikeExchange) met een ultieme jump. Jasper Philipsen werd derde.

Fabio Jakobsen, de winnaar van gisteren, kwam vandaag niet verder dan de vijfde plaats. Danny van Poppel eindigde net in de top tien. Morgen heeft de Tour een rustdag. Dinsdag gaat de ronde verder in Frankrijk.

Radio Tour de France (NOS)

Radio Tour de France (NOS) hoor je vanaf 1 juli tot en met 24 juli op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie