Sport
EONOS

'De potentie van de Vrouwen Eredivisie is enorm'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De potentie van de Vrouwen Eredivisie is enorm'

Na vele jaren die grotendeels in het teken stonden van voetbal - eerst als speelster, daarna als bestuurder - vindt Kirsten van de Ven het even mooi geweest. Vanaf maandag is ze geen manager vrouwenvoetbal meer bij de KNVB en pakt ze haar koffers om te emigreren naar Zweden.

In Langs de Lijn En Omstreken blikt ze terug op de afgelopen vijf jaar, waarin ze in haar rol bij de voetbalbond het vrouwenvoetbal verder heeft ontwikkeld. Van de Ven vindt dat er veel is bereikt.

"In de Vrouwen Eredivisie zijn de laatste vijf jaar echt veel stappen gezet. Als je me vijf jaar geleden had gezegd waar we nu staan, had ik dat niet durven denken. De kijkcijfers zijn goed en de potentie van de competitie is enorm. Ik hoop dat er nog meer partners gaan instappen, dan kunnen er nog grotere stappen worden gezet."

Bewustwording

Belangrijk is ook dat er in de bewustwording iets verandert, zegt Van de Ven. "In appgroepen van amateurteams wordt bijvoorbeeld vaak nog gevraagd welke vaders training kunnen geven en welke moeders kunnen wassen. Door elkaar daar bewust van te maken, kun je iets veranderen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie