Sport

Kampioensdroom sv Steenwijkerwold aan diggelen

foto: RTV Oost / Redactie Alicantefoto: RTV Oost / Redactie Alicante
  1. Nieuwschevron right
  2. Kampioensdroom sv Steenwijkerwold aan diggelen

Sv Steenwijkerwold ging voor het eerst in 33 jaar tijd kampioen worden in de 4e klasse A in Overijssel-Noord. Het besluit van de KNVB heeft roet in het eten van de club gegooid. Geen enkele amateurclub wordt dit seizoen kampioen en niemand promoveert of degradeert.

Maar liefst zeventien punten bedroeg de voorsprong die de Overijsselse club had op de nummer twee FC Kraggenburg. Van de zestien wedstrijden werden er vijftien gewonnen en één gelijkgespeeld. De hele club rekende op een kampioenschap en het bestuur begon al voorzichtig met het voorbereiden van een feestje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Dan is dit natuurlijk zuur", stelt Erwin Kok, speler van het eerste elftal. "Ik ben nu 34 en ik zit al een aantal jaar in het eerste. Ik had erop gehoopt dit jaar een feestje te kunnen vieren."

Begrip

Desondanks is er binnen de spelersgroep begrip voor het besluit van de KNVB. "Voetbal is een belangrijke bijzaak, gezondheid staat voorop", stelt collega-speler Leon Kerstma.

Verhaal krijgt staartje

De voorzitter van de club, Marcel Zuidema, laat het er nog niet bij zitten. Volgend seizoen fuseren er wat clubs en sommige verenigingen gaan naar de zaterdagcompetitie. Daardoor komen er wat plekken vrij in de derde klasse. "We hopen dat de KNVB ons één van die plekken geeft. Daarvoor hebben we in ieder geval stevige argumenten in handen", stelt hij.

Ster advertentie
Ster advertentie