Sport
EONOS

Motorcoureur Spierings was de beste Nederlander in de Dakar Rally, maar zijn collega is in levensgevaar

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Motorcoureur Spierings was de beste Nederlander in de Dakar Rally, maar zijn collega is in levensgevaar

In de Dakar-rally kwamen vandaag veel trotse autocoureurs en motorrijders over de finish, maar ondertussen verkeert de Nederlandse motorcoureur Edwin Straver nog steeds in levensgevaar. De Brabander kwam gisteren in de voorlaatste etappe van de woestijnrally ten val en raakte ernstig gewond.

Paul Spierings kwam als 25ste over de streep in Saudie-Arabiƫ, en is daarmee de beste Nederlander in het algemeen klassement bij de motoren. "Ik ben zeker trots, want ik heb een plaats kunnen verbeteren ten opzichte van vorig jaar, in een heel sterk deelnemersveld", zegt Spierings in Langs de Lijn En Omstreken.

Maar ondanks zijn trots is Spierings zeker niet in een feeststemming. "Ik heb met de familie gesproken en zij zullen zelf naar buiten brengen hoe het met Edwin Straver gaat. Hij is met zeer lage snelheid gecrasht en heeft iets met zijn nek", weet Spierings wel te vertellen. "Er is weinig teken van goedheid. Ik ben er een beetje bang voor."

Door de situatie van Straver is Spierings ook gaan nadenken: wil hij volgend jaar nog wel meedoen aan zo'n gevaarlijk evenement? "Als ik vandaag moet kiezen, zeg ik nee. Er is zo veel gebeurd, dan kijk je er heel anders tegenaan. Maar waar het bloed niet kan lopen, daar kruipt het wel..."

Beluister hier het gesprek met Paul Spierings

Ster advertentie
Ster advertentie