Sport
EONOS

Schorsing Rusland gehalveerd door CAS: komende twee Spelen geen Russische vlag

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Schorsing Rusland gehalveerd door CAS: komende twee Spelen geen Russische vlag

Rusland is niet vier, maar twee jaar geschorst van alle mondiale sportevenementen. Vorig jaar besloot het wereldantidopingbureau WADA Rusland voor vier jaar uit te sluiten van grote sporttoernooien. Rusland ging in beroep en donderdag halveerde het sporttribunaal CAS die schorsing.

Dat betekent dat bij de komende twee Olympische Spelen in Tokio (2021) en in Peking (2022) Rusland niet officieel vertegenwoordigd zal zijn. De Russische vlag en het volkslied zullen niet te zien zijn en ook zijn Russische overheidsfunctionarissen niet welkom bij sportevenementen. Individuele Russische sporters kunnen wel onder neutrale vlag uitkomen.

In Langs de Lijn En Omstreken vertelt David-Jan Godfroid, correspondent in Rusland, over de rechtszaak.

David Jan Godfroid over dopingschorsing

Rusland werd door het WADA geschorst, nadat een onderzoekscommissie had vastgesteld dat er in een dopinglaboratorium was geknoeid met gegevens. Testresultaten bleken gemanipuleerd of deels verwijderd en ook waren e-mails van officials vervalst.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie