Sport

De Kopgroep: Laatste voorjaarsaflevering over LBL, Dylan van Baarle en het lievelingskoekje van Rutte

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: Laatste voorjaarsaflevering over LBL, Dylan van Baarle en het lievelingskoekje van Rutte

De Kopgroep wordt deze laatste voorjaarsaflevering versterkt door Michael Boogerd, de oud-renner die de Ardense wegen nog steeds op zijn duimpje kent en precies weet waar de renners het komende zondag lastig gaan krijgen in Luik-Bastenaken-Luik.

#4 - Luik-Bastenaken-Luik (S09) - De Kopgroep wielerpodcast

Voordat vooruitgeblikt wordt op 'La Doyenne', moet eerst nog even worden stilgestaan bij de winst van Dylan van Baarle in Parijs-Roubaix. Michael Boogerd was van plan te gaan fietsen, maar heeft de hele zondag voor de buis gezeten. "We hebben een hele korte paasbrunch gehad, daar was mijn vrouw niet heel blij mee. Volgens mij heb ik nog nooit zo'n mooie Parijs-Roubaix gezien, qua koersverloop. Schitterende wedstrijd, schitterende winnaar, echt genoten."

Mart Smeets was onder de indruk van het (door hem verafschuwde) flashinterview van Van Baarle. "Wat mij opviel was dat hij in een vreemde taal bij een hartslag van 185 precies vertelde hoe hij dacht over de laatste kilometers. En een half uur later vertelde hij met een Nederlandse microfoon voor z'n neus precies hetzelfde verhaal. Dat betekent dus dat in het hoofd van hem, de beleving van die laatste ronde zo belangrijk is geweest. De manier waarop hij daarover vertelde was exact gelijk. Prachtig, dat een mens zo in elkaar kan zitten."

'Urenlang trappen in het luchtledige'

Maxim Horssels van Wielerflits prijst de werklust van Van Baarle. "Wat mensen misschien niet meer weten, is dat hij in coronatijd, in 2020, urenlang op zijn balkon in Monaco op zijn fietstrainer zat te trappen in het luchtledige. Op Strava zag je dan trainingen van 5-6 uur, zonder dat hij wist of er nog een seizoen zou komen. Dat mensen aan hem vroegen: ben je gek geworden? Maar hij heeft dat altijd gedaan met dit in zijn achterhoofd. Nu heeft hij wel bewezen dat hij daar niet gek aan het doen was."

Overigens ziet Maxim wel een groter balkon voor Dylan in Monaco. De renner is eind van dit seizoen contractvrij en heeft met deze klassieker op zijn palmares een sterke onderhandelingspositie.

De lievelingskoekjes van de Premier

Verder wordt in deze aflevering natuurlijk weer een 'Mijnheer 69' besproken, deze keer uit de Noorse Uno X ploeg, en demarreert Mart naar een verhaal over een collega, die geen idee had wat Luik-Bastenaken-Luik nu eigenlijk was... Joost Vullings geeft ondertussen ook nog wat inside info over de lievelingskoekjes van onze premier. Wat hebben die met komende zondag te maken? Beluister de nieuwste aflevering van De Kopgroep om daar achter te komen!

Wil jij de laatste De Kopgroep fietsbel van dit voorjaar bemachtigen? Voorspel dan via ons Instagram-account de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en wie weet fiets je er binnenkort mee rond.

Ster advertentie
Ster advertentie