Sport

Gaviria sprint naar tweede ritzege, Groenewegen vierde

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gaviria sprint naar tweede ritzege, Groenewegen vierde

[NOS] Fernando Gaviria heeft zijn tweede ritzege behaald in de Ronde van Frankrijk. Na de eerste etappe won de Colombiaanse Tourdebutant in Sarzeau ook de vierde rit.

Groenetruidrager Peter Sagan eindigde een half wiel achter Gaviria als tweede voor André Greipel. Dylan Groenewegen kwam als vierde over de streep. Voor Tom Dumoulin was het op zich weer een prima dag. Hij kwam zonder schade de finish over en wint weer wat tijd op een concurrent, ditmaal Ilnoer Zakarin.

Aanvallers

Na twee kansloze pogingen maakten de aanvallers in de vierde rit, van La Baule naar Sarzeau, in de finale serieus kans op de ritzege. De eerste halvefinalisten van het WK voetbal hadden elk twee renners in de kopgroep: Jerôme Cousin (Direct Energie) en Anthony Perez (Cofidis) vertegenwoordigen Frankrijk, Dimitri Claeys (Cofidis) en Guillaume Van Keirsbulck (Wanty) waren de Duivels van de dag namens België.

De voorsprong van acht minuten slonk zoals verwacht gestaag toen de sprintersploegen zich aan kop van het peloton meldden. Een valpartij in het peloton op veertig kilometer van het einde, in combinatie met het glooiende Bretonse wegen, zorgden er echter voor dat de vier aanvallers tot iets meer dan een kilometer voor de meet mochten blijven hopen op een stunt.
Uiteindelijk werd de groep toch achterhaald en eindigde de etappe in de sprint waardoor Gaviria zijn tweede ritzege pakte. In het algemeen klassement vonden geen grote veranderingen plaats. Greg Van Avermaet behoudt het geel, Peter Sagan het groen en Dion Smith de bergtrui.
Ster advertentie
Ster advertentie