Sport

Volg de Europa League wedstrijden van AZ, PSV en Feyenoord live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de Europa League wedstrijden van AZ, PSV en Feyenoord live op NPO Radio 1

Het is vanavond weer tijd voor Europa League voetbal. AZ start om 18.55 uur in Kroatië aan de wedstrijd tegen Rijeka. PSV speelt tegelijkertijd in het eigen Philips stadion tegen het Cypriotische Omonia Nicosia. Om 21.00 sluit Feyenoord de voetbalavond af tegen het Oostenrijkse Wolfsberger AC. Je volgt de wedstrijden vanaf 19.00 uur live op NPO Radio 1.

AZ heeft vanavond een overwinning nodig om te overwinteren in Europa, een gelijkspel is mogelijk ook voldoende, mits Real Sociedad verliest bij Napoli. Het is de eerste wedstrijd in deze Europese reeks onder leiding van coach Pascal Jansen. Afgelopen week werd trainer Arne Slot op straat gezet, nadat duidelijk werd dat hij in gesprek was met Feyenoord, om daar mogelijk Advocaat op te volgen na diens vertrek.

De aankomende wedstrijd is cruciaal en belooft een vuurdoop te worden voor de kersverse hoofdtrainer. 'Do Or Die' zegt de Alkmaarse club op Twitter:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

PSV heeft zich al geplaatst voor de knockout-fase in de Europa League. Trainer Roger Schmidt liet op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd weten met een sterk gewijzigde opstelling aan de wedstrijd te beginnen. Toch biedt een overwinning de Eindhovenaren mogelijk een gunstigere loting, dan moet het Spaanse Granada vanavond wel punten verspelen tegen het Griekse PAOK.

Feyenoord heeft evenals AZ een overwinning nodig om overwintering veilig te stellen. Daarvoor moeten de Rotterdammers wel afrekenen met het Oostenrijkse Wolfsberger AC. Een lastige opgave, de Rotterdammers kennen al jaren een slechte Europese uitreeks.

Ook verloor de ploeg van Dick Advocaat de vorige wedstrijd in de eigen Kuip met 1-4 van de Oostenrijkers. Werk aan de winkel dus voor het team van 'de kleine generaal' vanavond. Al kan hij daar wel weer een beroep doen op Bryan Linssen. De aanvaller keert terug na hamstringklachten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie