Sport
EONOS

Dafne Schippers weer terug op de atletiekbaan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dafne Schippers weer terug op de atletiekbaan

De Nederlandse atletiektop trainde vandaag weer op Papendal. Na anderhalve maand is het topsportcentrum weer gedeeltelijk open en onder anderen Dafne Schippers en Nadine Visser kwamen vandaag de atletiekbaan op.

Schippers deed dat met een grote glimlach op haar gezicht. "Dit voelt als thuiskomen. Het is heel fijn om weer met een klein groepje te kunnen trainen. Een klein beetje sociaal contact is ook wel weer prettig", zegt de sprintster.

De afgelopen weken heeft Schippers veel in het bos getraind en op haar eigen krachtinstallatie thuis. "Verre van ideaal, maar wel de enige opties die we hadden."

Op Papendal gaan naar verwachting tussen de 100 en 120 sporters weer aan de slag. Het gaat om kleine groepen die aangepast trainen, volgens de richtlijnen van het RIVM.

Op gang

De Nederlandse topsport komt langzaam weer op gang, want ook de baanwielrenners mochten vandaag weer de baan op. Morgen hervatten onder meer de nationale hockeyteams en roeiers hun training.

Dafne Schippers over de terugkeer op Papendal

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie