Sport

Vandaag in de Tour de France: de ploegentijdrit

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag in de Tour de France: de ploegentijdrit

Samenwerken is het sleutelwoord vandaag want het is tijd voor de ploegentijdrit! De eerste ploeg vertrekt om 15.10 uur maar NPO Radio 1 is er al vanaf 13.00 uur bij met De Proloog.

Voor sommige ploegen is de ploegentijdrit de specialiteit van het huis, maar klassementsrenners van de mindere ploegen kijken er met angst en beven naar uit. Ook al is de etappe welgeteld maar 35,5 kilometer lang, renners van de zwakkere ploegen lopen vandaag ongetwijfeld een achterstand op.

Ploegen die je bovenaan mag verwachten op het einde van de dag zijn bijvoorbeeld: BMC, Sky en Quick-step. Maar ook de ploeg van Tom Dumoulin, team Sunweb, weet over het algemeen snel het eindpunt te bereiken.

De eerste ploeg vertrekt dus om 15.10 uur. Vervolgens gaat er elke vijf minuten een team van start, tot en met 16.55 uur. Binnenkomst van die laatste ploeg wordt verwacht omstreeks half 17.30 uur.

Klassement

Of Peter Sagan, die gisteren het geel veroverde, nog steeds de felbegeerde trui aan mag doen is maar de vraag. De ploegentijdrit biedt namelijk ruimte voor enkele verschuivingen in het klassement. Hoewel grote verschillen onder de betere ploegen niet worden verwacht.

Normaal gesproken verwacht je, vanwege hun ploeg, dat Chris Froome (Sky) en Richie Porte (BMC) goede zaken doen voor de gele trui. Die hebben echter in de eerste rit al flink wat tijd verloren. Renners als Geraint Thomas (Sky), Greg van Avermaet (BMC), Quick-step-rijder Bob Jungels en wellicht ook wel Dumoulin kunnen daarvan profiteren.

Waar luister jij Radio Tour de France?

Radio Tour de France-presentator Robbert Meeder is benieuwd waar jij gaat luisteren. Op de camping in Frankrijk? Op het strand in Thailand? Laat het ons weten!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Welke ploeg wint er vandaag? En welke renner doet na vandaag het geel om de schouders. Het wordt ons allemaal duidelijk om ongeveer 17.30 uur. Wie denk jij dat er vandaag wint?

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie