EONOS

Simpele zeges voor PSV en Feyenoord in eredivisie

2. Simpele zeges voor PSV en Feyenoord in eredivisie

PSV en Feyenoord hebben donderdagavond de midweekse speelronde afgesloten met simpele thuiszeges. PSV won gemakkelijk met 4-0 van PEC Zwolle en Feyenoord legde Heerenveen met 3-0 over de knie.

In de wat tegenvallende eerste helft zorgde vooral PSV'er Pereiro voor Eindhovens gevaar. Schwaab kon op zijn aangeven op doel koppen (redding Van der Hart) en Lozano schoot op zijn aangeven naast. De Jong scoorde wel, uit een hoekschop van Pereiro met een geplaatste kopbal.

Bergwijn tekende na rust voor de 2-0: hij sprintte Lachman voorbij en tikte vallend de bal achter Van der Hart. De Jong maakte er met een kopbal uit een corner van Lozano 3-0 van (zijn elfde kopgoal dit seizoen) en in blessuretijd scoorde ook Malen nog met het hoofd.

Feyenoord

Feyenoord heeft het gat met nummer drie AZ verkleint tot één punt. In de rommelige eerste helft waren de meeste kansen voor Feyenoord. Twee keer werd een Rotterdamse goal geschrapt na ingrijpen van de VAR. Een intikkertje van Jorgensen, na geklungel achterin bij de Friezen, kon wel door de beugel.

Feyenoord bleef na rust de betere ploeg en kreeg prima kansen. Berghuis schoot van dichtbij over, maar trof even later wel doel: 2-0. Heerenveen had weinig meer in te brengen en had geluk dat bij de thuisclub alleen Vilhena, van dichtbij, nog wist te scoren.