Sport
EONOS

Van Vleuten breekt pols bij val en moet Giro Rosa verlaten

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Vleuten breekt pols bij val en moet Giro Rosa verlaten

Annemiek van Vleuten is ernstig ten val gekomen in de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. Van Vleuten maakte kort na de finish duidelijk al dat ze haar linkerpols gebroken heeft, onderzoek in het ziekenhuis bevestigde dat.

Video niet beschikbaar

De breuk maakt een einde aan haar Giro en daarnaast ook hoogstwaarschijnlijk aan haar ambities om volgende week de wereldtitel te prolongeren. Vrijdag wordt Van Vleuten in Nederland geopereerd.

Val in slotkilometer

Meerdere rensters, onder wie Van Vleuten en Marianne Vos, gingen in de slotkilometer in Maddaloni, ten noorden van Napels, onderuit. De Nederlandse wereldkampioene kwam met maar één hand aan het stuur, een gehavend shirt en een bebloede kin over de streep

Afgelopen weekeinde won Van Vleuten de tweede etappe, daarin nam ze de leiding in het algemeen klassement in handen. Ze verdedigde een voorsprong van bijna twee minuten op de Poolse Katarzyna Niewiadoma.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie