Sport
NOS

Zilveren medaille Sanne Wevers op balk bij EK turnen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zilveren medaille Sanne Wevers op balk bij EK turnen

Turnster Sanne Wevers heeft in Basel tijdens de Europese kampioenschappen zilver op het onderdeel balk veroverd. De olympisch kampioene van Rio 2016 kwam tot een score van 13.866. Het goud ging naar de Française Melanie de Jesus dos Santos, die een puntentotaal van 13.900 op het scorebord zette.

Wevers' tweelingzus Lieke viel van de balk en eindigde met een score van 12.300 als zevende en voorlaatste.

Het spits afbijten

Wevers, die in de finale het spits moest afbijten, turnde in de Sankt Jakobshalle een vrijwel vlekkeloze oefening. Dat het goud desondanks naar De Jesus dos Santos ging, kwam door de hogere moeilijkheidsgraad (D-score) van de uitvoering van de Française.

De Jesus dos Santos profiteerde daarmee optimaal van de afwezigheid van topfavoriet Larisa Iordache. De Roemeense titelverdedigster plaatste zich tijdens de kwalificatie met 13.466 punten als eerste voor de eindstrijd op zondag, maar meldde zich daarvoor af met een nierinfectie.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie