Sport
BNNVARA

Hockey international Jip Janssen positief na horror blessure

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hockey international Jip Janssen positief na horror blessure

Hockeyer Jip Janssen kreeg vorige week snoeihard een bal tegen zijn oog. De hockeyer van Kampong verloor tijdelijk zijn zicht. Geleidelijk komt dat nu gelukkig terug, "maar of het zo goed blijft als het nu is, dat kunnen ze nog niet zeggen", vertelt hij in Bureau Sport.

"Het is een hectische week geweest, maar naar omstandigheden gaat het goed", zegt Janssen in Bureau Sport. "Ik heb gelukkig niets gebroken, ik heb geen hoofdpijn, het is alleen een kwestie van geduld, en dat is niet mijn beste kwaliteit."

'Dat was even schrikken'

Tijdens het topduel tussen Bloemendaal en Kampong sloeg het noodlot toe, vlak nadat Janssen de gelijkmaker scoorde vanuit een strafcorner. De bal belandde bij een strafcorner tegen, via de stick van een tegenstander, in het gezicht van Janssen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Het eerste dat toen door mijn hoofd schoot was, shit, deze wedstrijd is klaar. Het is niet de eerste keer dat ik een bal in die regio heb gekregen en je weet meteen, dit wordt hechten en naar het ziekenhuis. Dus in eerste instantie baalde ik dat de wedstrijd klaar was, want ik zat er best wel lekker in", aldus Janssen. "Totdat ik mijn ogen open deed. Dat was echt wel even schrikken."

Janssen zag niets meer aan zijn linkeroog en de paniek sloeg toe. "Ik zag wel licht, het was niet dat ik alles zwart zag. Toen werd ik naar het ziekenhuis afgevoerd."

Goed gevoel over herstel

Inmiddels komt het zicht langzaam terug, vertelt Janssen. "Maar of het zo goed blijft als het nu is, dat kunnen ze nog niet zeggen." De hockeyer focust zich nu eerst op zijn herstel, "en ik heb daar een heel goed gevoel over." De eerste tien dagen na een oog-trauma zijn essentieel, vertelt Janssen.

Mocht het goed herstellen, dan verwacht de strafcornerspecialist van Oranje op tijd fit te zijn voor de Olympische Spelen, "maar ik maak mij er nog niet te veel zorgen om, er moet eerst vastgesteld worden wat de schade is."

Jip Janssen over zijn zicht

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie