Sport
EONOS

2020 Het einde en het begin van een carrière

foto: Facebook-AFPfoto: Facebook-AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. 2020 Het einde en het begin van een carrière

2020 werd voor een aantal sporters het jaar van de doorbraak, anderen namen juist afscheid. Deze week brengen we die 2 sporters samen. Het eerste duo zijn twee wielrenners. Tom Jelte Slagter die afgelopen jaar zijn laatste wedstrijd reed en Ide Schelling die juist begon aan het grote werk met onder meer De Ronde van Spanje.

Video niet beschikbaar

Tom-Jelte Slagter besloot na het afgelopen seizoen plotseling om te stoppen als profrenner. Na tien jaar had hij het wel gezien en koos hij voor een heel andere carrière: vertegenwoordiger in tractoren en landbouwmachines. Deze week begon hij aan zijn nieuwe baan, iets wat hij drie, vier maanden geleden ook niet had verwacht. Dat hij in de machines met grote wielen terecht kwam was minder verrassend vertelde hij in Langs de Lijn En Omstreken. "Dat is echt een passie en interesse vanuit vroeger, ik ben ermee opgegroeid en dat is eigenlijk nooit weggegaan."

Voor Ide Schelling was 2020 juist de doorbraak in zijn leven als professioneel wielrenner. Na drie seizoenen bij het Nederlandse opleidingsteam van SEG Racing Team stapte hij vorig jaar over naar de World Tour formatie van BORA-Hansgrohe. Daar mocht hij meedoen aan de Ronde van Spanje waarin hij als 69e eindigde. Ook stond hij aan de start van de klassiekers Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Met 22 jaar geldt hij als een talent. Maar tegelijkertijd ziet hij ook hoe leeftijdsgenoot Tadej Pogacar met een Tourzege doorbrak. Jaloers maakt hem dat niet, eerder trots. "Als junior, daar ken ik die gasten het meeste van. In de beloftentijd reed je tegen zoveel andere ploegen. Maar ik moet zeggen dat hij me daar nooit extreem is opgevallen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie