Naar homepage
Sport

'Als Gertjan Verbeek zegt dat je het goed hebt gedaan ben je klaar'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Als Gertjan Verbeek zegt dat je het goed hebt gedaan ben je klaar'

'Mijn eerste vraag was: Ik heb geen drank-, drugs- of seksverslaving. Dus waar moet het dan over gaan?' Zei Gertjan Verbeek over zijn boek. "Het is een hele interessante man, en zijn boek moet je zeker lezen," zegt Erben Wennemars in De Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C.

Verbeek is de buurman van Wennemars. Wennemars is bezig met de bouw van een schuur: "Hij heeft niet geholpen met het bouwen van mijn schuur, maar ik heb zijn goedkeuring. Soms komt hij langs, en dan zegt hij dat ik het goed heb gedaan. Als Gertjan Verbeek zegt dat je het goed hebt gedaan dan ben je klaar. Dan ben je geslaagd als bouwvakker!"

Voetbalcarrière

Verbeek speelde tot zijn 32e als profvoetballer bij Heerenveen. Vervolgens werd hij hoofdtrainer bij onder andere Heerenveen, Heracles Almelo, AZ, Feyenoord en FC Twente. Na zijn vertrek bij FC Twente in maart 2018 werd het stil rondom Gertjan Verbeek. In 2019 ging Verbeek aan de slag als trainer in Australië, bij Adelaide United. Daar heeft hij in april 2020 zijn contract laten ontbinden.

Recht voor z'n raap

De titel van het net verschenen boek is: 'Recht voor z'n raap'. Dat slaat natuurlijk op de uitgesproken Verbeek. Het boek staat niet vol met schandalen en roddels, maar Verbeek is langsgegaan bij mensen die veel voor hem hebben betekend. Zo komen onder andere Johan Derksen, Jan Smit en Foppe de Haan aan bod. Het boek vat zijn levensloop en loopbaan samen.

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie