Sport
EONOS

Gunfactor, Amsterdammer: 'Van 't Schip meest logische keuze voor Ajax'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gunfactor, Amsterdammer: 'Van 't Schip meest logische keuze voor Ajax'

John van 't Schip is de meest logische keuze als nieuwe trainer van Ajax op dit moment. Dat zeggen de gasten in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken: oud-voetballer Danny Koevermans, sportjournaliste Diana Kuip en commentator Ragnar Niemeijer.

Video niet beschikbaar

Toch is de keuze voor Van 't Schip ook geen garantie op succes, zegt Niemeijer. "Bij PEC Zwolle begon het aardig, maar eindigde het slecht en met Griekenland geen plaatsing voor een EK of WK. Hij heeft wel de gunfactor, het Amsterdamse, leuke gozer. Dat moet het dan kennelijk zijn."

'Henk ten Cate was mooier geweest'

Danny Koevermans had het mooier gevonden als Henk ten Cate trainer was geworden. "Hij was een goede puinruimer geweest. Maar ik heb ook vertrouwen in Van 't Schip. Over een paar weken heeft Ajax de punten wel weer binnen, daar ben ik niet bang voor. Ze kunnen allemaal voetballen die jongens."

Volgens sportjournalist Diana Kuip is de eerste taak van Van 't Schip om in gesprek te gaan met zijn spelers. "Er is veel gebeurd bij Ajax, er zijn veel jonge spelers, om de vibe weer goed te krijgen zou het goed zijn als hij eerst eens aan de spelers vraagt hoe het met ze gaat en van daaruit begint te bouwen."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie