Sport
EONOS

De pijnlijke nederlaag van Lieke Klaassen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De pijnlijke nederlaag van Lieke Klaassen

Met ruime cijfers rekende Het Ravijn in 2011 af met Rapallo Nuoto. In de finale van de LEN Trophy, de europacup voor het waterpolo, waren de Italiaanse vrouwen in Nijverdal met 12-5 afgedroogd. De return zou twee weken later een formaliteit zijn. Maar toch ging het fout. In Italië werden de Nederlandse vrouwen met negen treffers verschil compleet weggeblazen.

Negen jaar later is het voor Lieke Klaassen eigenlijk heel eenvoudig te verklaren. "We hebben echt een totale black-out gehad tijdens die finale." vertelt ze in Langs de Lijn En Omstreken. Klaassen was bij de nationale ploeg bekend om haar scorende vermogen maar in Italië lukte het die dag niet. Ze geeft toe dat ze zeker niet haar beste wedstrijd speelde, maar wil de nederlaag ook niet daar aan op hangen. Ook het missen van een strafworp door Rianne Guichelaar had weinig uitgemaakt. De ploeggenote van Klaassen lag klaar om te schieten maar hoorde het fluitje van de scheidsrechter niet door het lawaaierige publiek.

De verloren europacup finale van Het Ravijn

In 2018 stopte Lieke Klaassen als international maar bij Het Ravijn speelt ze nog altijd in het eerste. De club uit Nijverdal geeft haar een familiegevoel. "Het is een club waar iedereen iedereen kent en als je op het zwembad komt word je door iedereen aangesproken. Het is echt een hele gezellige bende." Met die familieclub werd Klaassen meerdere keren landskampioen en speelde ze dus een Europese finale. Een prestatie waar ze ondanks de smadelijke nederlaag nog altijd trots op is. "Als je heel die periode bekijkt, dan was het een hartstikke gaaf jaar dat we gehad hebben met Het Ravijn."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie