Sport
EONOS

'Denk dat Pascal Jansen zeker een optie is voor Ajax'

foto: ProShotsfoto: ProShots
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Denk dat Pascal Jansen zeker een optie is voor Ajax'

Pascal Jansen lag afgelopen zomer op poleposition om hoofdtrainer te worden van Ajax. Dat vertelde zijn zaakwaarnemer, Nathan van Kooperen, afgelopen zondag bij ESPN. Jansen bleef bij AZ, maar is inmiddels ontslagen. In het Sportforum wordt de vraag gesteld of Jansen voor komende zomer een optie zou zijn voor Ajax.

Video niet beschikbaar

Sportpresentator Sanne van Dongen denkt dat Jansen een serieuze optie is: "Ik denk ook zeker dat ze hem overwegen. Ik weet alleen niet zeker of hij het ook gaat worden. Je hebt met Maurice Steijn gezien wat voor trainer je nodig hebt bij Ajax. Er komt zoveel op je af, je moet veel ervaring hebben, al langere tijd rondlopen bij Ajax, of een buitenlandse trainer zijn om die club te leiden. Ik denk dat Jansen dan net te licht is."

Sportcommentator Arman Avsaroglu vult aan. "Hij heeft wel bij PSV gewerkt, als hoofd jeugdopleiding. Hij heeft dus ervaring bij een topclub, hij weet hoe het er daar aan toe gaat. Dat is wel in zijn voordeel. Ergens in mijn hoofd denk ik ook niet dat Ajax bij hem gaat uitkomen, maar dat hij wel in de running is."

Van Kooperen vertelde dat Sven Mislintat Jansen graag naar Amsterdam wilde halen. Rypke Bakker van NU.nl snapt wel dat de zaakwaarnemer dit nieuws nu deelt.

"Dit is uitstekende reclame voor zijn trainer. Dat Jansen bij Ajax op poleposition heeft gestaan, maakt andere clubs ook wakker. Het is hem even goed in de markt zetten en dat doet hij slim."

Verder wordt er in het Sportforum gesproken over de Super Bowl, de WK zwemmen en doellijntechnologie in de eredivisie.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie