Sport

De Kopgroep: laatste sprintkans voor Parijs

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: laatste sprintkans voor Parijs

[AVROTROS] De Kopgroep maakt zich klaar voor de voorlopig laatste sprintetappe voordat de Tour Parijs bereikt. Maar gaan we Parijs bereiken?

#13 - Laatste sprintkans (S04) - De Kopgroep wielerpodcast

Niet alleen Tourbaas Prudhomme bleek gisteren positief getest op corona, ook vier medewerkers van ploegen hadden het virus onder de leden en moesten naar huis. Hoe zal dat volgende week gaan, als er opnieuw getest moet worden? Mart maakt zich zorgen.

Door de bubbel waarin de renners zich dit jaar bevinden, ziet NOS-journalist Martijn deze Tour weinig renners van dichtbij, maar het kapsel van Bernal is bijna niet te missen. De Tourwinnaar van vorig jaar lijkt zelf met de tondeuse aan de slag te zijn gegaan.

Instagram Egan Bernal

Onbekende gele trui

Dat uiterlijk er toe doet in de Tour blijkt ook uit het verhaal van Mart. Samen met cameraman Peter Bakker liet hij in 1990 geletruidrager Steve Bauer met een donker trainingsjack door het publiek rijden. Niemand keek op of om naar de Canadese nummer één in het klassement. Pas toen hij de gele trui om zijn schouders had en nogmaals door het publiek reed, trok hij de aandacht.

Natte Vinger

De bijna 170 kilometer lange rit van vandaag zal waarschijnlijk de laatste kans zijn voor de sprinters voor ze hun Tour kunnen afsluiten. Er zullen volgens de mannen van De Kopgroep geen klassementsmannen als eerste over de streep komen. Chauvinistisch als altijd, voorspelt Joost Vullings winst voor 'onze eigen' Cees Bol. Mart ziet Sam Bennett zijn tweede etappe pakken en Martijn gaat voor Caleb Ewan. Weet jij het beter? Voorspel dan hier wie de etappe gaat winnen en maak kans op een exclusief De Kopgroep mondkapje!

Ster advertentie
Ster advertentie