Sport
NOS

'Nu echt einde van een tijdperk bij FC Barcelona'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Nu echt einde van een tijdperk bij FC Barcelona'

Met het schaamrood op de kaken verliet FC Barcelona gisteravond het veld na de vernederende 8-2 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League. De Spaanse kranten waren vanochtend snoeihard in hun oordeel, met teksten als "een historische belachelijkheid" en "de troon van Messi trilt".

Aan Spanje-correspondent Edwin Winkels de vraag of we naar het einde van een tijdperk hebben gekregen. "Dat is vaker gezegd, maar ik denk het nu wel echt. Er stonden gisteren zes spelers van boven de 32 jaar in het veld. Die moet je niet allemaal tegelijk in het veld hebben staan. Er zullen veel spelers verdwijnen en worden aangekocht om een nieuw team rondom Lionel Messi te bouwen", zegt hij in Langs de Lijn.

Ook lijkt zeker dat er een nieuwe trainer komt, want de positie van Quique Setién is volgens Winkels onhoudbaar. "Bij zijn verrassende aanstelling was Barcelona nog in de race voor alle prijzen, maar hij heeft het niet waar gemaakt. Barcelona heeft voor het eerst in dertien jaar geen prijzen."

Probleem bij de wederopbouw van Barcelona is dat er weinig geld in kas is. "Barcelona koopt nu vooral jongere spelers, Portugezen en Brazilianen die niemand kent. Het is wachten op nieuwe bestuursverkiezingen volgend jaar. En de trainer die nu zal komen zal ook weer een tussenpaus zijn, volgend seizoen is een tussenjaar voor Barcelona."

Edwin Winkels over de situatie bij FC Barcelona

Ster advertentie
Ster advertentie