Sport
NOS

Harrie Lavreysen rekent opnieuw af met landgenoot Jeffrey Hoogland

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Harrie Lavreysen rekent opnieuw af met landgenoot Jeffrey Hoogland

Harrie Lavreysen heeft ook de wereldtitel sprint op het WK in Roubaix gegrepen. De Olympisch kampioen rekende net als in Tokio in de finale af met Jeffrey Hoogland.

De eerste heat nam Lavreysen al snel de kop. Met zijn krachtige dijen voerde hij het tempo zo ver op dat Hoogland niet in de buurt kon komen. De tweede heat probeerde Hoogland hetzelfde, met als groot verschil dat Lavreysen wel voorbij zijn concurrent wist te komen. 2-0 dus voor Lavreysen en daarmee een gelopen koers.

Puntenkoers vrouwen

Eerder op de dag sloot Kirsten Wild haar carriere af met haar laatste puntenkoers. Ze had al negen wereldtitels op zak. Een tiende gouden plak zat er niet in, maar Wild ging niet met lege handen naar huis. Een bronzen medaille was het hoogst haalbare in Frankrijk.

Keirin vrouwen

Op de keirin voor vrouwen was er dit keer geen eremetaal. Olympisch kampioen Shanne Braspennincx werd vierde in de halve finale, onvoldoende om zich te kwalificeren voor de finalerit. Laurine van Riessen maakte na haar zware valpartij in Tokio haar rentree. Ook Van Riessen lukte het niet om de finale te bereiken.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie