Sport
BNNVARA

Bureau Sport: ‘Eerste fout van Lewis Hamilton is dichtbij’

foto: Bureau Sport Radiofoto: Bureau Sport Radio
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport: ‘Eerste fout van Lewis Hamilton is dichtbij’

Frank Evenblij en Erik Dijkstra nemen zoals elke vrijdag voor Bureau Sport weer het sportnieuws van deze week door.

Video niet beschikbaar

Willem II werd gisteravond weggespeeld door Ajax. De Tilburgse club verloor met 5-0 van de koploper van de Eredivisie. Willem II-supporter Frank heeft het niet tot het einde volgehouden. “Ik kijk altijd elke wedstrijd, maar ik heb hem gisteren na 23 minuten afgezet. Ik kan het niet meer aan”, zegt hij. “Fred Grim had het veld in moeten rennen: ‘En nou is het potverdomme afgelopen!’”

De mannen blikken ook vooruit op de Grand Prix van dit weekend op een gloednieuw circuit in Saudi-Arabië, maar volgens Erik zijn Formule 1-analyses niks meer waard. “Formule 1-analyses beginnen steeds meer te lijken op Darts-analyses. ‘Als je de auto niet op de baan houdt, dan krijg je een andere wedstrijd’”, stelt Erik. Hij doet toch een kleine voorspelling: “Hamilton heeft dit seizoen een handjevol fouten gemaakt, maar de laatste paar races niet meer. De eerste fout is dus dichtbij.”

Vanavond begint in Spanje het WK handbal voor de Nederlandse vrouwen. Estavana Polman is er toch bij. “Ik gun Estavana de wereld, maar ze heeft best wel lang niks gedaan”, zegt Erik. “Over de bondscoach wordt wel een beetje getwijfeld: is ze goed genoeg? Is ze ervaren genoeg? Maar we hebben altijd Estavana nog. Daar kan je op leunen, vraag maar aan ‘Raffie’”, besluit Frank.

Ster advertentie
Ster advertentie